Aktuelt:

Hva er en skleroterapi behandling? En komplett oversikt for 2024

Alt du trenger å vite om skleroterapi behandling. Om prosedyren, fordelene, risikoene, og hvordan den kan hjelpe mot sprengte blodkar.

Hva er skleroterapi behandling?

Skleroterapi er en medisinsk prosedyre som benyttes for å behandle sprengte blodkar, åreknuter og edderkoppårer. Prosedyren innebærer injeksjon av en løsning direkte inn i blodkaret eller lymfekaret, som får det til å krympe og forsvinne over tid.

Hvordan foregår skleroterapi?

Selve prosedyren, kjent som sklerosering, utføres vanligvis av en sykepleier. Under behandlingen injiseres en skleroserende løsning, ofte en saltvannsløsning, direkte inn i det berørte blodkaret. Dette fører til irritasjon av blodkarets vegger, noe som får dem til å klistre seg sammen og til slutt forsvinne. Prosedyren tar vanligvis mellom 15 og 30 minutter, avhengig av antall blodkar som behandles.

Sklerosering og behandlingen av sprengte blodkar

Skleroterapi, eller sklerosering, er spesielt effektiv for behandling av sprengte blodkar. Disse små, røde, blå eller lilla årene kan vises på bena eller andre deler av kroppen og kan være kosmetisk uønskede. Sklerosering får disse blodkarene til å forsvinne, noe som gir huden et jevnere og mer estetisk tiltalende utseende.

Fordeler med skleroterapi

Skleroterapi har flere fordeler, inkludert:

  • Effektivitet: Behandlingen er svært effektiv for å redusere eller eliminere små til mellomstore åreknuter og sprengte blodkar.
  • Minimal invasivitet: Skleroterapi er en minimal invasiv prosedyre som ikke krever kirurgi.
  • Rask gjenoppretting: De fleste pasienter kan gå tilbake til sine vanlige aktiviteter kort tid etter behandlingen.

Risikoer og bivirkninger

Som med alle medisinske prosedyrer, kommer skleroterapi med visse risikoer og potensielle bivirkninger. Vanlige bivirkninger inkluderer:

  • Mild smerte eller ubehag: Noen pasienter kan oppleve mild smerte eller ubehag ved injeksjonsstedet.
  • Midlertidige hudforandringer: Det kan oppstå midlertidige hudforandringer som blåmerker eller små røde områder.
  • Allergiske reaksjoner: Selv om det er sjeldent, kan noen pasienter få en allergisk reaksjon på skleroseringsløsningen.

Resultater etter skleroterapi

Resultatene etter skleroterapi kan variere avhengig av størrelsen og antallet blodkar som behandles. Generelt vil de fleste pasientene se en betydelig forbedring i løpet av få uker etter behandlingen. I noen tilfeller kan det være nødvendig med flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat.

Kostnader for skleroterapi

Kostnadene for skleroterapi kan variere avhengig av faktorer som antall behandlinger som trengs, grad av sprengte blodkar, og andre ting. Det er viktig å konsultere med en av våre sykepleiere for å få en nøyaktig prisvurdering basert på dine spesifikke behov.

Vital Hudklinikk behandler sprengte blodkar

Er Sklerosering/Skleroterapi for meg?

Skleroterapi er en velprøvd, effektiv og minimalt invasiv behandling for sprengte blodkar og åreknuter. Med minimal nedetid og høy suksessrate, er det et populært valg for mange pasienter. Det er viktig å forstå både fordelene og risikoene ved prosedyren og å ha realistiske forventninger til resultatene.

Hvis du vurderer skleroterapi, anbefales det å konsultere en av våre sykepleiere for en grundig vurdering og personlig tilpasset behandlingsplan.

Kontakt Vital Hudklinikk for behandling

Vital Hudklinikk har et team av sykepleiere som står klare til å hjelpe deg med skleroterapi behandling. Ta kontakt med oss i dag for en konsultasjon, eller bestill en time online for å komme i gang med din behandling. Vi tilbyr skreddersydde løsninger for dine behov og sørger for at du får den beste mulige behandlingen.

Eventuelle komplikasjoner

Dette er en medisinsk behandling, men komplikasjoner til behandlinger er vanligvis få. Det kan forekomme økt pigmentering, reaksjon på den skleroserende væsken med smerte og hevelse i området. En sjelden gang kan det forekomme at man får sår etter behandlingen. Normalt er disse små og ubetydelige. 

Du må være frisk, ikke amme eller være gravid.

Vi har 21 års aldersgrense på våre kosmetiske behandlinger.

Se alle våre behandlinger

Se utvalget av behandlinger vi tilbyr hos Vital Hudklinikk

Kontakt oss om du lurer på noe!

På Vital Hudklinikk har vi fokus på resultatorientert hudpleie, hudforbedring og hudhelse. Vi har et team med meget erfarne hudterapeuter og sykepleiere. Alle har jobbet mange år i bransjen og flere i teamet har vært med helt fra klinikken startet for 11 år siden.

Ring oss på:
52 69 70 00

Andre saker

Er du vår nye kosmetiske sykepleier?

Er du vår nye kosmetiske sykepleier?

Vårt mål er å tilby førsteklasses behandlinger innen hudhelse og kosmetisk medisin, og vi ønsker oss en kollega som deler vår entusiasme for å gi våre kunder en profesjonell og omsorgsfull behandling. Hva vi tilbyr: En spennende arbeidshverdag i et dynamisk og faglig...

Hva er skinbooster? Og hvilken skal du velge?

Hva er skinbooster? Og hvilken skal du velge?

Hva er Skinboosters? Skinboosters er en form for hudpleiebehandling designet for å forbedre hudens kvalitet på et dypere nivå. I motsetning til tradisjonelle fuktighetskremer som virker på hudens overflate, arbeider skinboosters ved å tilføre hyaluronsyre direkte...

Personlig tilpasset Hudpleie: Viktigheten av Hudanalyse – 2024 Guide

Personlig tilpasset Hudpleie: Viktigheten av Hudanalyse – 2024 Guide

Skreddersydd hudpleie: Hvorfor starte med hudanalyse / hudscanning? I en verden hvor hudpleieindustrien flommer over av generiske løsninger, kan skreddersydd hudpleie stå frem som nøkkelen til ekte hudhelse og velvære. Sentralt i denne tilnærmingen er hudanalysen – en...

Share via
Copy link
Powered by Social Snap