Behandling:

Skleroterapi – Behandling av sprengte blodkar

Sklerosering / Behandling av sprengte blodkar er en svært enkel og effektiv behandling av synlige blodkar i huden. Dette kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk, røde prikker eller diffuse røde merker på legger og lår. Åreknuter kan ikke behandles.
7

Hvorfor får man sprengte blodkar?

Årsaken til sprengte blodkar som teleangiektasier eller spindelvevsårer er ukjent. Man antar at både genetikk og livsstil spiller inn. Ved blant annet graviditet og stillestående statisk arbeid ser man gjerne en økning av sprengte blodkar. Synlige blodkar på bena er svært vanlig og som regel helt ufarlig. Mange synes det er svært sjenerende og ønsker å fjerne disse.

Hva er Skleroterapi?

Skleroterapi er en svært enkel og effektiv behandling av synlige blodkar. Skleroterapi innebærer at at man injiserer en vevsirriterende væske ( Aetysclerol) som utløser en lokal irritasjon i åreveggen. Irritasjonen klemmer sammen blodåren og hindrer blodgjennomstrømming. Blodåren blir altså ikke borte, men blir tømt for blod slik at den blir usynlig eller svært lite synlig.

Effekten av behandlingen kommer til syne etter 4-8 uker, men det endelige resultatet ser man ikke før etter 6 måneder. Avhengig av størrelse og grovhet på blodkarene kan man trenge 1-5 behandlinger for ønsket effekt. 

Har man mange områder som skal behandles anbefales det å gjøre behandlingen i flere omganger. Effekten er permanent på de blodkarene som behandles, men man kan ikke garantere for at det ikke dannes nye kar. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av sprengte blodkar kan fjernes. Hovedfordelen med skleroterapi er at det er en svært effektiv og trygg behandling, med få bivirkninger. Med litt tålmodighet får de aller fleste et svært godt resultat.

Behandlingen bør gjennomføres med 2-6 ukers mellomrom.

Etter en Skleroterapi behandling

Etter behandlingen skal du benytte kompresjonsstrømper i tre døgn. Kompresjonen skal være av grad II. Deretter på dagtid de påfølgende 14 dagene. Du bør unngå å trene uken etter du har utført behandlingen. Det bør unngås soling i 8 uker etter behandlingen. Bruk høy solfaktor.

Komplikasjoner til behandlinger er vanligvis få. Det kan forekomme økt pigmentering, reaksjon på den skleroserende væsken med smerte og hevelse i området. En sjelden gang kan det forekomme at man får sår etter behandlingen. Normalt er disse små og ubetydelige. 

Du må være frisk, ikke amme eller være gravid.

Vi har 21 års aldersgrense på våre kosmetiske behandlinger.

Skleroterapi blodkar – BEIN

2.490,-

Kontakt oss om du lurer på noe!

På Vital Hudklinikk har vi fokus på resultatorientert hudpleie, hudforbedring og hudhelse. Vi har et team med meget erfarne hudterapeuter og sykepleiere. Alle har jobbet mange år i bransjen og flere i teamet har vært med helt fra klinikken startet for 11 år siden.

Ring oss på:
52 69 70 00

Andre behandlinger

Rainbow tråder

Rainbow tråder

Hva er Rainbow tråder? Trådene er oppløselige, og det tar ca 18 måneder før de sakte begynner å løses opp. I løpet av den tiden de sitter i huden, stimulerer de pasientens egen kollagenproduksjon, slik at man oppnår fastere hud selv etter at trådene er oppløst....

MeLine Peel

MeLine Peel

Hva er MeLine® Peel? MeLine klinikk-behandling er en kjemisk peel som trygt og effektivt reduserer ujevn hudtone. I tillegg gir behandlingen en flott glød, jevnere hudstruktur og bedrer kviser og tilstopninger. For å oppnå optimalt resultat anbefaler vi å kombinere...

Fotona Laser behandling

Fotona Laser behandling

Ved å målrette og stimulere huden på et dypere nivå, hjelper Fotona laser til å fornye kollagenproduksjonen, som er avgjørende for sunn og ungdommelig hud. Det beste er at behandlingen vanligvis er skånsom og krever minimal nedetid. Mange opplever forbedringer i...